woensdag 4 juni 2014

Betonnen tuinbeeld schilderen in 3 stappen

Kan ik mijn tuinbeeld schilderen?
Betonnen tuinbeelden kunt u altijd schilderen mits het een waterornament is want door het stromende water zal de verf op korte termijn loslaten. Beton is een erg geschikt materiaal om te beschilderen en dit kunt u dus gemakkelijk zelf af met de juiste aanwijzingen. Hier onder staat het proces in 3 stappen beschreven.

Benodigdheden:
beschilderde tuinbeelden

  • Acrylverf 
  • Een kwast
  • Spons
  • Blanke lak
  • Uw betonnen tuinbeeld
  • Plastic bakje o.i.d. om uw verf in te verdelen



Stap 1
Om te beginnen reinigt u u beeld grondig met bijvoorbeeld een warm sopje maar ook kan u gerust de hogedrukspuit gebruiken hiervoor.
Het is belangrijk dat u daarna  een zwarte verf laag op u tuinbeeld aanbrengt deze laag dient voornamelijk als een beschermlaag. Het beste kunt u acrylverf gebruiken. Acrylverf is gemaakt op basis van water. In het opdroging proces van de verf verdampt het water en wat achterblijft op uw tuinbeeld is een kunststof elastische laag die uiterst bestendig is tegen vocht,droogte, temperatuur en licht

Stap 2

U heeft nu een geheel zwart beeld en nu is het tijd om wat kleur aan te brengen. Dit doet u met een gewone verfkwast, de grootte van de kwast die u gebruikt is geheel aan uw voorkeur en de grootte van uw tuinbeeld. U verdeeld de verf die u heeft aangeschaft  in bijvoorbeeld plastic bekertjes. En het schilderen kan beginnen.
Begin altijd eerst met de donkere kleuren en werk dan langzaam naar de lichtere kleuren.
Bij  tuinbeelden kan het gebruik van een spons zorgen voor prachtige effecten door met de spons kleuren op het beeld te 'dippen'. Nu kunt u uw tuinbeeld geheel naar uw eigen smaak en voorkeur schilderen.


Stap 3
De nabehandeling van uw beeld doet u bij voorkeur 2 maal in een jaar met blanke lak. Blanke tuin lak is verkrijgbaar bij de plaatselijke doe-het-zelf zaak. Door het gebruik van blanke lak blijft uw betonnen tuinbeeld beschermd tegen de weersomstandigheden. Uw betonnen tuinbeeld is nu weer helemaal klaar om weer jaren te dienen als sieraad van uw tuin.











5 opmerkingen: